Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
14. juni 2013

14. juni 2013

Stjerneglimt i Arendal

Stjerneglimt i Arendal

Regattagutta

Regattagutta

Upps, for mye seil fører til broach

Upps, for mye seil fører til broach

Da føler vi oss ferdig med Arendal for denne gang. Ble litt action i natt da alle båtene fra Skagen race ankom havna “vår”. Den første båten kom allerede ved midnatt, mens den siste kom langt ut på formiddagen. 80 båter startet, en brøt av ukjent årsak, en mistet masta(!), mange revnet seil og mange gjorde feil valg ved ankomsten til Arendal. I steden for å seile inn Tromøysundet, seilte de på utsiden av Tromøya. Det tapte de fort en time på. Det ble mye skravling og bråk på brygga utover natten, men vi sovnet etter hvert.

Det blåste opp til 20 m/s i Skagerak i går, med signifikant bølgehøyde på 3-4 meter (I realiteten vil det si 7-8 meter mellom topp og bunn!) , så regattaen ble endret slik at de ikke seilte til Sverige, men heller seilte inn Oslofjorden til Gullholmen før de vendte tilbake til Hankø. Ganske artig å se starten ut fra Arendal hvor de aller fleste dro av gårde med alt for mye seil oppe. Så sikkert 10-12 båter som broachet i det de passerte startlinjen. (broache=roret mister “taket” i vannet og båten legger seg flat). 

Egentlig ganske bra vær i dag, men mye vind på utsiden av Arendal og sydover gjorde at vi i dag tok frem syklene og syklet en runde rundt på Tromøya. Ble fort en 3-4 mil (el-sykkel, hva trodde du?)

I morgen (lørdag) går turen videre med Kristiansand som mål. Det er ganske bra værmelding, så jeg regner med at vi følger planen. Alternativene er Grimstad eller Lillesand, men for at vi skal komme oss til Haugesund i slutten av neste uke, må vi nok gjøre unna litt distanse nå. Det kan godt hende at vi må vente litt på været i Mandal også før vi går rundt Lindesnes og Jæren. Et av målene for turen er å holde mannskapet (les: kona) fornøyd og ikke skremme henne med dårlig vær og skumle opplevelser. Tror heller ikke jeg skal rope: “Hopp kjærring” før det er en viss sjanse for at hun når frem til brygga. Så langt har det gått bra!

15. juni 2013

15. juni 2013

12. juni igjen...

12. juni igjen...