Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Påske i Edinburgh

Påske i Edinburgh

Fordelen med å bo i Lillestrøm er mange, men noe som trekker virkelig opp er kommunikasjonen med omverden. Klokken 06:45 smekket vi døren igjen bak oss hjemme, 07:10 slukte bagasjebåndet på Gardermoen vår store grønne koffert og fraktet den ut til F23 hvor det sto en Boeng 737 - 800 fra Norwegian. Etter sikkerhetskontrollen, hvor kona ble befølt intenst over over hele kroppen inklusiv under føttene! (hva pokker kan du gjemme under føttene?) av en ung småkåt lekepoliti, kastet vi i oss en baguett til 1599.- kroner og en Pepsi Max til 183.-: Har hørt at pris og kvalitet hører nøye sammen så baguettene og Pepsi max'en må få terningkast 6. 

Flyturen til Edinburgh tok 1 time og 45 minutter, men vi satt og ventet nesten like lenge på bakken før skottene hadde ryddet plass til flyet ved terminalen på en flyplass som er like stor som Torp eller Rygge eller noe sånt. Kona ble igjen forhørt av polisen i passkontrollen, men slapp med et nødskrik inn i landet. Vi valgte å ta en tram fra flyplassen og inn til byen, selv om vi på forhånd hadde bestemt oss for å ta bussen. Trikken stoppet 3.2 kilometer fra hotellet, men pytt pytt, når du betaler 700.- pr. mnd. for å trene på Sats, sier du ikke nei takk til en gratis treningstur med tung ryggsekk og en uhåndterlig koffert. Vi stabbet oss avgårde og la merke til at skottene ikke er så opptatt av å tilrettelegge for gående og syklende. Smale dårlige fortau og lange omveier for å krysse veien. Det var satt opp gjerder for å hindre de gående å rote seg ut i veien, på samme måte som sauebøndene styrer flokkene sine. Her må man nok regne med at det har vært erfaringsutveksling mellom bønder og politikere.

Resten av dagen har gått med til å tråkke rundt i sentrum av byen og ikke minst gått "The royal mile" som er en flott tur gjennom gamlebyen og opp til Edinburgh Castle. Dette slottet ligger på en høyde over byen hvor det har bodd mennesker helt tilbake til 800 år før Kristus ble født. Ingen av dem var der i dag, men det var masse folk som gjorde som oss: Tok bilder og glante i alle retninger. Bybildet blir forøvrig preget av mange rumenske tiggere og grusom lyd fra sekkepiper. Det står en klovn på annethvert hjørne i sin skotske klovnedrakt og råblåser i en skinnpose så sikkelet spruter, mens det kommer skingrende ulyder ut. Etter slottsbesøk uten servering blir man sulten, så vi gikk ned i byen igjen bare for å konstatere at alle pubene var fulle av folk som satt å gnafset i seg haggis og fish & chips. Vi endte på en fransk restaurant med biff og burger, samt Stella i glassene. Helt grei mat, terningkast 3. Etter maten vagget vi oss opp til Princes Street og fant utrolig nok en pub med et ledig bord. Det ble litt Guinness mens vi hørte på skotter som snakket en mystisk variant av engelsk. Søren ikke lett å forstå hva de sier, men de kjenner igjen engelske pund og skjønner at vi bestiller Guinness.

Forøvrig ble vi nesten kristne i dag etter at vi fikk et par påskeegg av to fromme damer på vei hjem fra puben som "blessed" oss og hilste fra Rhema Church i Edinburgh. En kirke som har sin "passion for children and young people"...nok en pedo-kirke der altså!

I morgen er det meldt regnvær hele dagen, men vi ser det hele an og vurderer programmet etter at vi har sett ut av vinduet. Kanskje en tur til Glasgow for å hilse på Ronny Deila?

På tur med koffert dumpet vi innom denne lille idyllen

Stilig kledd hagearbeider

Fancy hotellrom

Prøverør

Mye gammelt ræl i byen

Livingstone med måkedrit i hue

Fasader langs the royal mile

Grusomt-Jenta henter pengene sine tilbake

Mange som forsøker å tjene noen kroner på turistene

Guide i noe spesielt antrekk

Fysj!

Ghost bus

Peltor anbefales

Artig å ta bilde av de som tar bilder

Selfiestang-et must for narssisister

Dette blir bra!

Glasgow i regnvær

Glasgow i regnvær

Siste kapittel må skrives!

Siste kapittel må skrives!